top of page

Over

& de visie van De Teampsycholoog

Abstracte gradiëntvormen

Welkom bij DeTeampsycholoog! Ik ben Jorinde Luchtmeijer, een teampsycholoog en trainer met een passie voor het versterken van organisaties en hun teams.

Na mijn studie arbeid- en organisatiepsychologie heb ik ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven en werk ik als behandelend psycholoog, Hierdoor bied ik een unieke combinatie van psychische zorg en organisatieontwikkeling.

Als Teampsycholoog haal ik er energie uit om de schakel te zijn tussen de organisatie en haar teams. En om in- en uit te zoomen om de complexiteit mee te nemen en vervolgens weer te kunnen kaderen naar de essentie en eerstvolgende stap. Met mijn brede interesse in de psychologie voeg ik waarde toe op meerdere lagen: mens, team en organisatie.

Mijn talent om mensen aan te voelen en patronen te doorzien, bundel ik in een unieke combinatie van psychische zorg en organisatieontwikkeling.

Mijn werkwijze is enthousiast, verbindend met altijd met de nodige luchtigheid. Ik geniet van het zien van resultaten en ben niet bang is om moeilijke gesprekken aan te gaan. Met een systemische blik op zaken hou ik altijd het grotere belang voor ogen.

  • LinkedIn
IMG-7478_edited.jpg
ee26f29d-2d80-4b57-b55d-94269c114a0a_edited_edited.jpg

Visie

Zo lang als nodig, zo kort als het kan. Mét blijvend resultaat. Teams en organisaties zijn gebaad bij een betrokken aanpak. 

Quick fixes zijn er helaas niet als het gaat over gedragsverandering. Samen werken, aanwezig zijn, stukje bij beetje, met vallen en opstaan. Inzoomen op individuen, en uitzoomen naar de organisatie.

Teams waarin men zich veilig voelt en waarin men écht samenwerkt, dragen meer bijdragen aan de organisatie. En als ik de juiste organisaties hiermee help, maken we samen de wereld een stukje mooier. De kwetsbaarheid een plek geven op de werkvloer en gebruiken als kracht, dat is waar waar ik in geloof.

 

Je 'zijn' als persoon en je rol als werknemer kan je niet los van elkaar zien. Hoe mooi is het als we waar problemen zichtbaar worden, we daar samen aan mogen werken en in kunnen leren. Goede zorg voor medewerkers voorkomt immers uitval. Als we op de werkvloer al veel problemen kunnen oplossen, zal er meer energie overblijven om te richten op de dingen die voor jouw organisatie waardevol zijn.

De Teampsycholoog is opgericht om organisaties en hun teams te helpen met complexe psychische vraagstukken.

 

Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op.

Opleidingen

Arbeid- en Organisatiepsychologie (MSc)

Trainersopleiding aan de Universiteit Utrecht

Theater- Film & Televisiewetenschappen (BA)

Acceptance & Commitment Therapy (basis)

Schematherapie (basis)

Functioneren in Teamverband (FIT) Facilitator

EMDR (basis)

POH-GGZ opleiding

Trainingsacteren

Cognitieve Gedragstherapie (basis + vervolg)

Abstracte gradiëntvormen
bottom of page